Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Wijn en dranken uit Griekenland

4 Meest populaire Spaanse druivensoorten

aug 17, 2020 | De smaak van Spanje, Wijnverhalen | 0 Reacties

Zeg je Spanje, dan zeg je vino! Het lijkt of de Spanjaarden al wijn maken sinds het ontstaan van onze planeet. En dat is slechts licht overdreven, want er is bewijs dat wijnranken al in de tertiaire periode ( van 66,0 tot 2,58 miljoen jaar b.c.) in Spanje werden aangeplant! Het land probeert al jaren Frankrijk en Italië als meest populaire wijnlanden van de troon te stoten. De smaak van de Spaanse wijnen is heel verschillend. De warme streken rond de Middellandse zee leveren hele andere wijnen op dan de koele regio’s langs de Atlantische kust. Spanjes roerige geschiedenis zorgde voor invloeden uit allerlei culturen. Met als dieptepunt de overheersing door de Islamitische Moren die de Spaanse wijnproductie een tijdje helemaal stil legden. Gelukkig kwam de wijnproductie daarna met hernieuwd elan tot leven. En dat proef je nog steeds! In dit Sunny Tables blog lees je meer over 4 meeste populaire druivensoorten van Spanje op dit moment. Geniet!

4 meest populaire druivensoorten uit Spanje;

Macabeo

Deze druif is in Spanje een belangrijke druivensoort voor de witte wijnen.
In de Rioja heet deze druif de Viura. De druif wordt veel gebruikt voor
de Cava. 

De druif kan goed tegen droogte en aan een arme bodem. Het heeft een late oogst en biedt droge, maar fruitige lichte frisse wijnen.
De wijnen van de Macabeo moeten jong gedronken worden.

Verdejo

Dit is de belangrijkste druivensoort van de Rueda en wordt als sinds de 11e eeuw geteeld. Naast de gebieden Valladolid (waar Rueda onder valt), Toro, Segovia, Avila en Cigales komt de druif ook voor op de Canarische eilanden, 

Portugal en zelfs Australië. Deze druif geeft de wijn een fris karakter met veel fruit zoals meloen en perzik.

Bobal

De Bobal is een typische Spaanse druivensoort. Soms kan de Bobal wijn wat saai zijn, maar bij een goede wijnmaker geeft de druif een dieprode wijn met veel fruit als zwarte kersen, vlierbessen en zwarte bes en genoeg tannines.
Er worden ook krachtige rosé’s van gemaakt. De druif geeft dus volle wijnen.

De Bobal vind je voornamelijk in de wijnbouwgebieden rondom Valencia en dan vaak in de hooggelegen wijngaarden. Zomers heel heet en in de winter kan het daar sterk vriezen, maar de Bobal druif kan daar goed tegen.

Monastrell

Dit is voor veel Spaanse wijnen een belangrijke druivensoort. Het is dan ook van origine een Spaanse druivensoort (blauw). De druif heeft een hoog suikergehalte dat leidt tot wijnen met een hoog alcoholpercentage.
De wijnen hebben een volle diepe kleur, zijn erg fruitig en hebben vaak de geur van zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen.

Keuze maken uit Spaanse wijnen?

Neem gerust contact met ons op wanneer je graag een pakket Spaanse wijnen op maat wilt ontvangen. Of neus eens op je gemak door onze webshop in de sectie Spaanse wijnen en delicatessen. We weten zeker dat je iets lekkers gaat vinden!