fbpx
Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

DE ZONNIGE TAFEL VAN ITALIË

Italië is niet voor niets een van onze meest favoriete reisbestemmingen. Want Italië heeft het allemaal: een lappendeken van afwisselende landschappen, bruisende steden maar ook de pure buitenlucht op het pittoreske Italiaanse platteland. En natuurlijk hebben de verschillende keukens en wijnstreken die uitstekende wijnen leveren onze bijzondere interesse. Een garantie voor een zeer zonnig gedekte tafel als je het ons vraagt! In onze Mediterrane webshop vind je het lekkerste van het lekkerste uit Italië, met zorg voor jullie uitgezocht en geïmporteerd door het Sunny Tables team. Benieuwd naar welke bijzondere Italiaanse wijnen en delicatessen we voor jullie in petto hebben?

Druivensoorten van Italië:

  • Sangiovese
  • Barbera
  • Corvina
  • Nebbiolo
  • Montepulciano
  • Primitivo

uitgelicht

Imperfetto, Romagna Sangiovese

Een prachtige biologische wijn uit Emilia-Romagna van het zeer ambitieuze wijnhuis Amaracmand.

De wijn is van 100% “Sangiovese Superior” biologische druiven. Met de hand geplukt en tros voor tros
worden de druiven geïnspecteerd. Alleen de beste druiven blijven over.

IMPERFETTO wordt beschouwd als de meest iconische wijn van AMARACMAND en heeft diverse prijzen gewonnen.

 

“Amici e vini sonos meglio vecchi (old wine and friends improve with age)” is een van de vele Italiaanse gezegdes over eten en wijn. Italianen lijken ‘high on life’ helemaal wanneer ze intens genieten van hun maaltijd met uiteraard een glas van het gouden vocht. “Watching Italians eat is a form of tourism the books don’t tell you about. They close their eyes, raise their eyebrows into accent marks, and make sounds of acute appreciation. It’s fairly sexy.” 

Barbara Kingsolver

Verhalen uit Italië

6 Meest populaire Italiaanse druivensoorten

6 Meest populaire Italiaanse druivensoorten

De kunst van het wijn maken is, net als in Frankrijk, door Griekse kolonisten naar Italië gebracht. De kolonisten introduceerden de traditie eerst in het Zuiden van Italië en Sicilië. De Romeinen, die wijn dronken bij elke...

Lees meer