Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

DE ZONNIGE TAFEL VAN ITALIË

Italië is niet voor niets een van onze meest favoriete reisbestemmingen. Want Italië heeft het allemaal: een lappendeken van afwisselende landschappen, bruisende steden maar ook de pure buitenlucht op het pittoreske Italiaanse platteland. En natuurlijk hebben de verschillende keukens en wijnstreken die uitstekende wijnen leveren onze bijzondere interesse. Een garantie voor een zeer zonnig gedekte tafel als je het ons vraagt! In onze Mediterrane webshop vind je het lekkerste van het lekkerste uit Italië, met zorg voor jullie uitgezocht en geïmporteerd door het Sunny Tables team. Benieuwd naar welke bijzondere Italiaanse wijnen en delicatessen we voor jullie in petto hebben?

Druivensoorten van Italië:

  • Sangiovese
  • Barbera
  • Corvina
  • Nebbiolo
  • Montepulciano
  • Primitivo

uitgelicht

La Pertica van Azienda Agricola Facci, Verona Rosso, Italië

Een prachtige biologische wijn uit Emilia-Romagna van het zeer ambitieuze wijnhuis Amaracmand.

Deze biologische rode wijn wordt hetzelfde geproduceerd als de bekende Amarone wijnen. Maar omdat het wijnbedrijf en de kelders niet in het Valpolicella gebied liggen (de wijngaarden wel) mag de wijn niet zo heten.

De druiven van deze wijn ondergaan ca. 45 dagen een natuurlijk droogproces. Zo ontstaat een prachtige volle wijn, die ook lang bewaard kan blijven. Een prachtige volle wijn, die ook lange bewaard kan blijven. Al is dat moeilijk want de wijn is nu ook al superlekker.

LaPertica Rosso

“Amici e vini sonos meglio vecchi (old wine and friends improve with age)” is een van de vele Italiaanse gezegdes over eten en wijn. Italianen lijken ‘high on life’ helemaal wanneer ze intens genieten van hun maaltijd met uiteraard een glas van het gouden vocht. “Watching Italians eat is a form of tourism the books don’t tell you about. They close their eyes, raise their eyebrows into accent marks, and make sounds of acute appreciation. It’s fairly sexy.” 

Barbara Kingsolver

Verhalen uit Italië

Geen Italiaanse kerst zonder panettone

Geen Italiaanse kerst zonder panettone

Geen Italiaanse kerst zonder panettone Iedereen kent natuurlijk het kerstbrood gevuld met amandelspijs dat in Nederland veel wordt gegeten met kerst, maar wist je dat de Italianen een soortgelijke traditie hebben? Het Italiaanse...

Lees meer
6 Meest populaire Italiaanse druivensoorten

6 Meest populaire Italiaanse druivensoorten

De kunst van het wijn maken is, net als in Frankrijk, door Griekse kolonisten naar Italië gebracht. De kolonisten introduceerden de traditie eerst in het Zuiden van Italië en Sicilië. De Romeinen, die wijn dronken bij elke...

Lees meer