Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

DE ZONNIGE TAFEL VAN GRIEKENLAND

Griekenland, bergachtig, puur en ruig en bekend om z’n vele mooie eilanden en stranden. Griekenland heeft een rijke cultuur en geschiedenis waar lekker eten en drinken een groot onderdeel van zijn. De eerste beginselen van het maken van wijn in Griekenland gaan maar liefst 6.500 jaar terug in de tijd. Er is bewijs dat Griekenland het eerste land was waar druiven werden geplet voor hun sap. De keuken, bekend om haar verse producten, kruiden, vis en salades is een typisch Mediterrane keuken. De voorgerechtjes of ‘mezedes,’ geserveerd op kleine bordjes, worden vaak genoten met ouzo of een lokale wijn. Bijvoorbeed de Plytó Psarades, een witte wijn van Kreta, of de Skouras Nemea Saint George van de Peloponnesos. Het delen van eten en wijn is een van de basiselementen van de Griekse keuken. En daarom delen wij het lekkerste en mooiste uit Griekenland nu met jou. Naast Griekenland kun je ook bij ons terecht voor producten uit Israel, Slovenië en zelfs Libanon! Bezoek de webshop en laat je verrassen.

Griekse druivensoorten:

  • Roditis en Moschofilero
  • Vidiano
  • Agiorgitiko
  • Liatiko

uitgelicht

Ladolea Extra Vergine

Prachtige olijfolie in supermooie flesje en bijzondere verpakking: de Ladolea Extra Vergine olijfolie in keramische pot.

Het beste uit Griekenland

Een gouwe ouwe quote uit Griekenland:

“Let food be thy medicine and let medicine be thy food”

Hippocrates

Verhalen uit Griekenland

Het Klassiek Griekse Recept: Moussaka

Het Klassiek Griekse Recept: Moussaka

  Sunny Tables zoekt de oorsprong van het Griekse recept Moussaka Het originele Griekse Moussaka is afkomstig van de Griekse kok Tselementes. Het woord moussaka komt uit het Arabisch. De betekenis is “fris” omdat...

Lees meer
De 4 meest populaire Griekse druivensoorten

De 4 meest populaire Griekse druivensoorten

  Als er één ding is wat Mediterrane landen gemeen hebben, dan is het hun eeuwenoude wijntraditie. Elk Mediterraan land heeft het Sunny Tables team op wijngebied wel iets bijzonders te bieden. En gelukkig is Griekenland...

Lees meer

Meer Mediterrane landen

Sunny Tables biedt naast mooie producten uit Italië, Frankrijk, Portugal, Spanje en Griekenland ook producten uit minder voor de hand liggende landen als Israël, Slovenië en we hebben bijvoorbeeld ook een verrassende rosé uit Libanon!
We geven je graag advies.