Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Wijn en dranken uit Griekenland

Italia Mi Amore

sep 23, 2019 | De smaak van Italië, Wijnverhalen | 0 Reacties

Sunny Tables deelt de passie van Italië

Wat hebben Sofia Loren, schepijs, Toscane en een glas Barolo met elkaar gemeen? Ze zijn allen Italiaans en allen even begeerlijk. De schoonheid van Italiaanse heuvels, actrices en opera, het genot van een goede pasta, het plezier van een goed zittend pak – we willen ons eraan laven en het is daarom dat Sunny Tables haar reis begint bij Italië, een land dat ‘s levens geneugten tot een kunstvorm heeft verheven: ah, Italia Mi Amore!

Italië, land van Pisa, Venetië, Toscane en wijn!

Een land in de vorm van een laars, ons vooral bekend vanwege de scheve toren van Pisa, het poëtische ritme waarin Toscaanse heuvels zich uitrollen en de mooie meren van Piemonte – menigeen heeft er de tent opgezet. 

Laten we ook de Vesuvius niet vergeten. Iconisch vanwege haar uitbarsting die het oude Pompeï voor eeuwig in as deed verstillen. En, voor ons niet onbelangrijk, de vulkanische hellingen zorgen voor uitstekende wijnen . Wereldberoemd ook de gondeljonkers van Venetië…

Het zonnige Zuiden: Puglia!

Sunny Tables of Italy, Trulli of Puglia
Trulli in Puglia

Iets minder bekend zijn de grappige trulli in het zuidoostelijke Puglia, piepkleine witte huisjes met kegelronde puntige stenen daken waarop soms primitieve, christelijke of magische symbolen zijn aangebracht. Zo uniek dat ze zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

Eerst Rome zien…en dan nog jaren doorleven!

En niet te vergeten al die hoogtepunten in Rome. Beklim er de barokke Spaanse trappen of spetter er je partner nat in de Trevi fontein. Maak een  Insta selfie bij het Colosseum en mijmer dan over dat glorieuze, machtige oude Romeinse Rijk. Terwijl je geniet van een ‘gelato Italiano’ – dat spreekt voor zich. Maar ga er vooral óóit naar toe!

Mangiare; a tavola!

Vraag een willekeurige Nederlander naar zijn favoriete eten en het antwoord luidt ongetwijfeld: “Italiaans!” Van pizza, pasta en ijsco, van tomaat, pesto en mozzarella, tot truffels en bottarga. 

 

Veroverde het Romeinse Rijk heel vroeger al grote delen van Europa, zo prijkten in de jaren zeventig de chianti wijnen fier in hun rieten fiasco’s op de bistrotafel (lekker of minder lekker) van menig land. Opnieuw overmeesterde Italië de wereld, maar nu  met het succes van haar smakelijke keuken.

Italiaans eten openbaart zich in een breed spectrum van goedkoop toeristenvoer, tot exquise met truffel bestuifde pastagerechtjes. Italiaans eten is in Nederland dusdanig populair dat ze wordt toegeëigend aan onze eigen eetcultuur. In India  wordt pasta spicy gemaakt door massala toe te voegen en terwijl in Amerika bolognese wordt gemaakt met tomatenketchup.

Natúúrlijk gaan Italiaanse klassiekers verder dan quatro stagioni’s en lasagna. Wat te denken van parmezaan, balsamico, mozzarella en olijfolie? Allen met een Beschermde Benaming van Herkomst, de DOP benoeming. Een bekroning van de passie voor vakmanschap, voor ambacht. Parmaham? Italiaans! En de koffiecultuur? Espresso! Koekje erbij? Cantuccini of canoli! En download ook ons Saltimbocca recept!

Don Corleone en de paus

Italianen worden gezien de best geklede mensen van Europa (een Italiaan vliegt in een pak), wat óók een uiting van smaak is. Wat Sunny Tables vooral zo raakt is de passie, de drang om het beste te creëren. Denk aan de lieve nonna’s, maar ook aan de bevreesde maffia, gierende Italiaanse scheldkanonnades vanaf een scooter, de roemruchte Julius Caesar en zelfs de paus op zijn eigen manier: allemaal anders van karakter, maar met één gemene deler: gepassioneerd, ze gáán ervoor. 

Het is echter alleen wat waard als het met elkaar kan worden gedeeld en overgedragen. (Denk weer die nonna’s, de maffia, de paus, de aanblik van dat strak gesneden pak…)

The Italian way: Italia Mi Amore

 

En zo zien we dat bij Sunny Tables graag. De bevlogenheid van een Italiaan vinden wij inspirerend, want deze reflecteert onze visie: we gaan voor het beste van wat er onder de Mediterrane zon te vinden is en willen dat met jullie delen. Wat zeg eens eerlijk: de mens moet gevoed worden, niet alleen in de mond, maar ook in het hart.

Basta!