Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Vacqueyras Domaine Chamfort, La Perdrière 2016

18,50

Vacqueyras Domaine Chamfort, La Perdrière 2016

Krachtige elegante rijpe Rhône wijn met heerlijke kruidige smaaktonen.

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Vacqueyras Domaine Chamfort, La Perdrière 2016

Krachtige elegante rijpe Rhône wijn met heerlijke kruidige smaaktonen.
De Grenache druiven zorgen voor het fruitige in deze Vacqueyras, de Syrah druiven voor het kruidige.
Ook iets peperigs in de smaak.

Deze wijn is gemaakt van de Grenache, Syray en Mourvèdre druiven. 14,5% alc.
De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud.
Lagering: 12 tot 18 maanden in houten vaten en dan nog enige tijd in betonnen tanks.

Past prima bij rood vlees, wild en stoofpotten. En proima bij vlees van de grill (BBQ)

Het Domeine:

Het wijndomein Domaine Chamfort ligt aan de voet van een unieke geologische formatie die bekend staat als de Dentelles de MontmiraiEen majestueuze reeks van kalkstenen rotsen met groene eiken, Aleppo-dennen, ceders, buxus, olijfbomen en geurige kreupelhoutkruiden. Hier verwierf Vasco Perdigao in 2010 het wijndomein Domain Chamfort.

Daarvoor bracht hij enkele jaren door met het maken van wijn in de steile wijngaarden in de noordelijke Côtes-du-Rhône. Maar het was hier in de zuidelijke Rhône-vallei waar hij zo van houdt dat Vasco Perdigao besloot om voor zichzelf te beginnen. Vasco Perdigao werkt samen met zijn partner, Sonia Léorat, te midden van de schoonheid van de landschappen van de Dentelles de Montmirail, aan het roer van Domaine Chamfort.

Het werk in de wijngaard is voornamelijk mechanisch om onkruid op afstand te houden. Er wordt organische mest gebruikt, evenals zwavel en koper om ziekten te voorkomen. In de kelder werkt Vasco met lange vattijden om het sap langzaam en grondig uit de druif te halen.

Andere suggesties…