Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Nizza DOCG “San Luigi” 2020, Aresca Vini Piemonte

14,95

Een wijn om zo van te genieten of met een mooi stuk vlees of een wildgerecht.
De smaak is vol, vol, met tonen van rijpe kersen, tabak en een delicate kruidige afdronk. Rijpt zeker nog verder.

30 op voorraad

Categorieën: , Tags: , , , , , , , ,

Beschrijving

Nizza DOCG “San Luigi ” 2020.  Aresca Vini Piemonte

Het productiegebied van Nizza DOCG omvat 18 gemeenten in de provincie Asti, het traditionele voorkeursgebied voor de teelt van de Barbera-wijnstok. De specificatie vereist een maximale druivenopbrengst van 70 kwintaal/ha en een minimale rijping van 18 maanden, waarvan minimaal 6 maanden in hout.

De Nizza DOCG “San Luigi” is de symbolische wijn van dit wijnbedrijf en de naam is opgedragen aan Luigi Aresca, de eerste generatie van het bedrijf, die altijd heeft geloofd in het potentieel van deze geweldige Piemontese wijnstok.

Benaming : Nizza DOCG

Druivensoort: 100% Barbera

Wijngaarden: bodems bestaande uit klei-kalksteenmergel met een overwegend slibgehalte. Maximale druivenopbrengst van 70 kwintaal/ha.

Vinificatie: maceratie op de schillen gedurende minimaal 15/18 dagen. Gecontroleerde temperatuurfermentatie bij 28-30 °C. Rijping gedurende minimaal 6 maanden op hout.

Alcoholgehalte : 14-14,5%

Proefnotities : wijn met een geweldige structuur, elegantie en een groot rijpingspotentieel. Rode kleur, intens aroma met tonen van rijp rood fruit en tabak. De smaak is vol, vol, met tonen van rijpe kersen, tabak en een delicate kruidige afdronk.

Wijn-Spijs:  Ideaal bij rood vlees en wild, maar je kunt van een glas (of twee) Nizza ook puur genieten van deze fraaie wijn.