Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Chianti Classico DOCG Caparsa 2017

23,50 per fles

De selectie van Sangiovese druiven in de wijngaarden van Caparsa in Radda in Chianti,
produceert een zeer gode klassieke wijn uit de bergen van Chianti.
Geweldige frisse aroma’s en een fruitige smaak.

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Chianti Classico “Caparsa” 2017 is een wijn van een geweldige “terroir” met de eigenschappen van dit terroir.
De selectie van Sangiovese druiven in de wijngaarden van Caparsa in Radda in Chianti, produceert een zeer goede klassieke wijn uit de bergen van Chianti.
Het logo van Caparsa is een tekening van een boer die een tros druiven bekijkt, ontworpen door Mino Maccari. Caparsa biedt zijn wijnliefhebbers een spontane fijne basis Chianti Classico-wijn van een geweldige vintage, gerijpt in cementvaten. Geweldige frisse aroma’s en fruitige smaak.

 

De geschiedenis van Caparsa

Caparsa - Paolo Cianferoni

Caparsa is het bedrijf dat wordt gerund door Paolo Cianferoni en zijn grote familie sinds 1982: Gianna, de kostbare metgezel vol energie, Federico die in het commerciële gedeelte werkt, Filippo die net zijn studies heeft afgerond en die helpt in de kelder en in de wijngaard , Fiamma student aan het Landbouwinstituut van Siena, Flavio en Francesco de kleintjes.

Het bedrijf werd in 1965 gekocht door Paolo’s vader, prof.Reginaldo Cianferoni, en hij was het die de wijnstokken begon te planten. Paolo heeft onlangs de herbeplanting sinds 1999 voltooid en in totaal beslaan ze 12 hectare.
Het bedrijf is zowel in de wijngaard als in de kelder biologisch gecertificeerd. Sangiovese is de belangrijkste druif in Caparsa, gelegen in de gemeente Radda in Chianti, een van de mooiste en meest fascinerende gebieden ter wereld en een van de gebieden met de hoogste kwaliteit wijnen.
De wijnen van Caparsa hebben een unieke en onmiskenbare toon van zuurgraad, en de aroma’s en tannines komen tot uiting door hun territoriale authenticiteit. Dit is de reden voor hun lange levensduur.

De filosofie van Caparsa kan in één woord worden samengevat: traditie. De wijnbouwtraditie is overgeleverd sinds de oorsprong van de deelpacht, toen wijn werd beschouwd als gelijkwaardig aan eten en als een bijgerecht bij het eten zelf. Traditie en gezondheid van alle productieprocessen en van de wijn zijn het kenmerk en de uitdrukking van Caparsa-wijnen: de gezondheid van wijn betekent kwaliteit.
Met name het gebied zelf geeft originaliteit aan onze producten: flora, fauna, insecten, schimmels, micro-organismen, bodem, klimatologische omstandigheden.

 

Kenmerken

Jaar : 2017
Inhoud : 0,75 liter
Druiven : Sangiovese
Alcohol : 13,5 %
Sluiting : Kurk
Producent : Caparsa
Lekker bij :De antipasta, een simpele pasta schotel met bijv. alleen tomatensaus, bij kazen en bij lamsvlees.

Andere suggesties…