Beschrijving
Het verhaal van de Corfu-distilleerderij Lazaris Distillery & Artisan Sweets dateert uit 1924. Het was toen dat de beroemde Kumquat, het kleine citrusfruit met zijn heerlijke aroma, begon te groeien op het eiland Corfu.
Sinds 11 jaar werken Constantine Lazaris en zijn team gepassioneerd volgens de gastronomische traditie van het eiland met als doel de moderne, wereldwijde consument kennis te laten maken met de authentieke smaken van een ander tijdperk.
Volgens het lokale recept produceren ze de traditionele Corfu-drank, de kumquat-likeur. Tegelijkertijd laten ze zich inspireren door de andere landbouwproducten van het eiland en maken ze handgemaakte gebakjes die de smaken en aroma’s van vroeger nieuw leven inblazen. Uiteraard maken ze ook de bekende Griekse drank, Ouzo.
Deze Ouzo wordt gedomineerd door anijs en een verscheidenheid aan aromatische kruiden (koriander, venkel, steranijs, enz.) Lazaris ouzo maakt indruk met zijn rijke aroma. Het wordt traditioneel geproduceerd door destillatie in koperen alambieken.
De iets gezoete smaak past perfect bij gebakken vis, geroosterde sardines, geroosterde inktvis, gefrituurde inktvis, garnalen, gestoomde mosselen, verse schelpdieren, pompoentaart.
Dienende Instructies: Plaats ijsblokjes of ijswater in een groot, groot glas. Ouzo van bovenaf op het ijs scheken
en genieten van de unieke manier waarop de transparante drank wit wordt als een emulsie.