Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Skouras Cuvée Prestige wit

8,75 per fles

Frisse wijn met geuren van verse bloemen en fruit zoals avocado. In de smaak aspecten van sinaasappel, citroen, een vleugje jasmijn en munt. Floraal, Fris, Fruitig

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

George Skouras werd geboren in Argos, een van de oudste steden van Europa met een 3000 jaar lange traditie van wijn en cultuur.
In 1980 ging George Landbouw studeren aan de Universiteit van Dijon, in Bourgondië, Frankrijk. Zijn kennis met de Chardonnays en Pinot Noirs van de regio, evenals de beroemde lokale wijnbouwers, hebben hem echter betoverd.

Na zijn afstuderen aan Dijon met een graad in oenologie, begon George ervaring op te doen in vele klassieke wijnproducerende regio’s in Frankrijk, Italië en Griekenland.

Een lang gekoesterde visie, de oprichting van Domaine Skouras vond plaats in 1986. Aanvankelijk was de kleine wijnfabriek in Pyrgela, een klein dorp aan de rand van Argos. De volgende logische stap was het creëren van een boetiekwijnmakerij in het gebied Nemea Appellation, in het dorp Gimno.

Daar werden de ontelbare uren manueel werk op een extreem kleine schaal een onschatbare studie over de
plaatselijke druivenrassen.

 

De kleur van deze wijn is helder witgeel, met groene tinten. De wijn heeft een volle geur met aroma’s van verse bloemen en fruit zoals avocado. In de smaak tonen van sinaasappel, citroen, een vleugje jasmijn en munt.
De zuurgraad zorgt voor een frisse afdronk.

De wijngaarden waar de druivenplanten zich bevinden zijn bergachtig met zandige grond. De planten van de Roditis zijn gemiddeld zon 27 jaar, die van de Moscofilero 22 jaar. De druiven van de Roditis worden van begin tot half september geoogst. De Moscofilero druiven volgen eind september tot begin oktober.

Kenmerken

Jaar : 2018
Inhoud : 0,75 liter
Druiven : Roditis en Moscofilero
Alcohol :
Sluiting :
Producent : Skouras
Lekker bij : Griekse salade, Zalmfilet