Beschrijving
Deze aparte natuurwijn is biologische en sulfiet vrije wijn gemaakt van de Tempranillo (houtgerijpt), Syrah en Cabernet Sauvignon druiven. Pure, fruitige en sappige wijn, die naast biologische ook veganistisch is gemaakt.
José Mendez Moya heeft de filosofie om natuurwijnen te maken zonder toevoeging van sulfieten.
Deze fraaie pure Vegan natuurwijn is een topwijn van zijn Bodega. Het is een zeer aparte en ook eigenzinnige
mix van een huotgerijpte Tempranillo wijn uit 2013 en een jonge wijn van Syrah en Cabernet uit 2018.
De druiven groeien op een hoogvlakte ten noorden van de Sierra Nevada.
Deze aardse en wat boerse wijn heeft een complexe geur van kruiden (tijm, laurier) maar ook zoethout, drop
en overrijp fruit. De smaak is complex door de bijzonder samenstelling van de diverse druivenrassen.
Deze stevige wijn heeft zachte tannines, frisse zuren, sappig rood fruit en een licht geroosterde smaak van thee en koffie.
Mendeze Moya is een ecologische wijnmaker met ziel en zaligheid. Vol van passie maakt hij natuurwijnen van top kwaliteit. Met respect voor de natuur in de wijngaarden en tijdens het wijn maken maakt hij prachtige pure, ongeklaarde en ongefilterde wijnen. Wijnen zonder toevoegingen. Zijn sulfietvrije wijnen (minder dan 1 mg/l) zijn toch stabiel en dat is een kunst op zich.