Beschrijving
Wilson 2016 Spumante Metodo Classico
Deze prachtige biologische mousserende wijn wordt op dezelfde manier en met dezelfde passie
gemaakt als Champagne. De wijn rijpt 36 maanden in de kelders van Facci ( vanaf 2018 zelfs 48 maanden)
De wijn wordt gemaakt van de Chardonnay en Pinot Grigio druiven.
Werkelijk een pracht van een Spumante die niet onderdoet voor de meeste Champagnes.
Liefde voor de natuur is de lijfspreuk van dit familiebedrijf.
Hun avontuur is oorspronkelijk geboren op het platteland, een perceel van ongeveer 12 hectare dat
onze Agriturismo “La Pertica” en het platteland op de heuvels van Sant’ Ambrogio di Valpolicella omarmt.
Het is een jong familiebedrijf en zij proberen hun dagelijkse werkzaamheden op een eenvoudige manier over
te brengen op de gasten die in het Agriturismo zeer comfortabel kunnen verblijven.. U kunt een ontspannende wandeling maken in de wijngaard en olijfgaard en misschien de bijenkorven in het bos van dichtbij bekijken.
Zij maken naast wijn ook een prachtige olijfolie en diverse soorten zeer lekkere honing. Allemaal puur natuur.
Zij noemen het …..eenvoudige kwaliteitsproducten , maar na het proeven van de wijn, olijfolie of de honing
is de conclusie dat hier niks eenvoudigs aan is. Het zijn stuk voor stuk producten van hoge kwaliteit.
De top, de wijn “Bepi” is zoals wij dat noemen zelfs een soort buitenaardse wijn. Absolute TOP!
De Spumante bijvoorbeeld wordt vanaf het oogstjaar 2018 alleen nog maar gebotteld op Magnum flessen (1,5 liter).
Waarom? Omdat zij vinden dat dan de kwaliteit nog beter tot zijn recht komt.
Lekker eenvoudig………nou echt niet.