Sunny Tables taste the Mediterranean

Telefonisch bestellen? +31 (0)499 323298 of +31 (0)6 12765006
Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Gratis verzending naar België vanaf €125
Kostenloser Versand nach Deutschland ab 175 Euro
Korte levertijd van 1 à 2 werkdagen

Tapada do Chavas, branco

23,95

Tapada do Chavas maken al meer dan 100 jaar kwaliteitswijnen
Deze volle wijn heeft een complexe geur van droog fruit.
In de mond is het gevuld en harmonieus, met voldoende frisheid. Lange afdronk.
Mooi bij delicate visschotels.

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Tapada do Chavas wit is een Alentejo die niet op Alentejo lijkt. Dit komt door de ligging, de unieke bodemgesteldheid en het microklimaat. Het is hier groener en koeler
Met 60 hectare land en 32 hectare wijngaarden, waarvan 23 rode druiven en negen hectare witte druivensoorten, ligt Tapada do Chaves in een gebied dat sterk wordt beïnvloed door het landschap (Serra de São Mamede). Dat geeft het een specifiek en beslissend microklimaat voor de kwaliteit en de het typische van de daar geproduceerde wijnen
Tapada do Chavas ligt in de buurt van Portalegre. Zij produceren al bijna een eeuw enkele van de beste Portugese wijnen.

De geschiedenis gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen Mr. Chaves in Frangoneiro de eerste wijngaarden plantte op zijn kleine landgoed (Tapada) en vol met passie en toewijding aan het land begon te werken. In Tapada do Chavas zijn twee van de oudste wijngaarden in de Alentejo in productie. Ze zijn geregistreerd is 1901 en 1903.

Het wijnhuis maakt het mogelijk om de traditionele vinificatie-technieken te combineren met de meest moderne technologieën, waardoor kwaliteit en het aparte voor zijn wijnen wordt gegarandeerd. Vanwege de structuur en constructie wordt al het werk gedaan door de zwaartekracht, waardoor overmatig pompen wordt vermeden en alleen de druiven worden gewonnen die de wijn ten goede komen..

Kenmerken

Jaar : 2017
Inhoud : 0,75 liter
Druiven : Tamarez, Antão Vaz, Assorio en Arinto
Alcohol : 14,5%
Sluiting : kurk
Producent :
Lekker bij : Visschotels, Cataplana met schaal- en schelpdieren.