Beschrijving
Ju de Vie, Côtes-du-Rhône
Letterlijk vertaald “Het Levenssap”. De Ju verwijst naar de voornaam van de wijnbouwer, “Julien”.
De wijn is gemaakt van 4 druivensoorten, nl. Marselan, Mourvèdre, Merlot en Grenache.
Makkelijk drinkbare, maar wel volle wijn en past bij lichte gerechten, quiches en bijvoorbeeld pasta’s. Licht gekoeld ook goed te combineren bij diverse visgerechten.
De wijnmaker is Julien Mus van Domaine de la Graveirette. Dit Domaine ligt in het zuidelijke deel van
de Rhône streek. De wijn kan denken aan een Châteauneuf du Pape maar door het gebruik van Merlot-
druiven is de wijn een stuk zachter en toegankelijker. De terroir (de ondergrond) kan de warmte goed vasthouden omdat deze uit o.a. zand en kiezels bestaat. Hierdoor kunnen de druiven goed rijpen.
Het wijnhuis is sinds 2015 biodynamische gecertificeerd.