Beschrijving
Azienda Agricola Facci, Bepi 2016 Top rode wijn uit Veneto
Top rode wijn uit Veneto. Prachtige rode wijn van druiven die men eerst 90 dagen heeft laten drogen.
Deze biologische wijn is het grote broertje van La Pertica. De druiven worden
niet 45 dagen gedroogd, maar 90 dagen!
Het resultaat: Een buitenaardse wijn. Alles in superlatieven. 18% alcohol,
3 jaar rijping in Franse Tonneaus. Absoluut een topwijn voor in de kelder.
Proberen vanaf 2025. Een investering voor de toekomst.
OOGST: er wordt een zorgvuldige selectie gemaakt in de wijngaard en de trossen worden handmatig in speciale dozen neergelegd en gedurende ongeveer 90 dagen naar kamers met natuurlijke temperatuur en vochtigheid gebracht voor het droogproces. Hierdoor wordt de smaak van de druiven zeer geconcentreerd door het verlies aan vocht.
VINIFICATIE: in januari worden de kisten geleegd op een loopband, waarop een verdere controle en handmatige selectie van de gedroogde bossen wordt uitgevoerd; de band transporteert de druiven naar de hopper van de crusher-destemmer om te persen en de most wordt in de fermentatietank gepompt. Het fermentatieproces duurt 15 tot 20 dagen bij ongeveer 20/21 ° C.
VEROUDERING: het is een periode van 3 jaar van rust en rijping van de Bepi, in tonnau van Frans eikenhout, waarin de wijn evolueert en de kenmerken van structurele en aromatische karakteristiek en complexiteit versmelt.
RESULTAAT: Een wijn met een intense granaatrode kleur. In de neus rijp rood fruit, zwarte bessen en bessen op alcohol, peper,
cacao en zoethout. De intense smaak is harmonieus, stevig, met een goede structuur. Goed evenwicht tussen geur en smaak.
De wijn goed lucht geven voor het drinken.