Beschrijving
Extra Vergine biologische Olijfolie van Agricolla Facci 500ml (omgeving van het Gardameer)
De olijven komen uitsluitend uit onze eigen olijfgaard. De belangrijkste cultus is Casaliva, een inheemse variëteit van het Gardameer samen met de historische Leccino, Frantoio, Pendolino en Moraiolo.
De oogst gebeurt handmatig en het malen gebeurt in korte tijd om de hoogste kwaliteit van het product te garanderen.
Het is een elegante, fruitige en lichte olie maar heeft tegelijkertijd een aanhoudende en bevredigende smaak.
Het leent zich voor vele culinaire oplossingen, maar om er optimaal van te genieten, raden we het aan voor rauwe specerijen, uitstekend bij visgerechten, wit vlees en gekookte groenten.
En wat ontzettend lekker is….. Deze olijfolie ruim dopen met versgebakken brood en een glas Wilson (prachtige Spumante) of de rosé of de Pinot Grigio “L’Attimo” van dit wijnhuis. Brood, olijfolie en wijn wat wil een mens nog meer. Puur genieten.